"PSICOMÈDICA"

"PSICOMÈDICA"

"LA FELICIDAD DEL CUERPO SE FUNDA EN LA SALUD; LA DEL ENTENDIMIENTO, EN EL SABER" Tales de Mileto

"LA FELICIDAD DEL CUERPO SE FUNDA EN LA SALUD; LA DEL ENTENDIMIENTO, EN EL SABER" Tales de Mileto
"Los pensamientos que elegimos pensar son los instrumentos para pintar el lienzo de nuestra vida"
Louise L. Hay
Este blog es únicamente informativo y de divulgación y cualquier consulta psicológica o médica debe hacerla directamente con un especialista.
Por tanto, usted acepta que el contenido del blog estará sujeto a su propia interpretación y uso.

martes, 17 de enero de 2012

ELS PERILLS DEL WI-FI




Darrerament la Organització Mundial de la Salud (OMS), a través de l’Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC), per resolució del dia 31 de maig de 2011 va classificar les radiacions electromagnètiques com possible cancerígen en humans (grup 2B). Aquestes radiacions electromagnètiques són les que emeten dispositius tals com el wi-fi, el wi-max, el bluetooth, els telèfons inhalàmbrics, els telèfons mòbils o les antenes de telefonia mòbil.    

Les radiacions electromagnètiques poden provocar malalties tals com leucèmia, tumors cerebrals, càncer de mama, diferents alteracions del sistema nerviós (dèficits d’atenció, hiperactivitat, ansietat i depressió, cefalees, problemes del son), canvis en les funcions cerebrals i danys en el sistema immunitari. I són especialment vulnerables els nens  atès que el seu cervell es troba en formació i els seus sistemes fisiològics encara no s’han desenvolupat plenament.

 Aquestes radiacions s’emeten a una potència molt elevada i es poden trobar actualment en escoles, edificis municipals, biblioteques, tendes, autobusos, metro, hotels, restaurants, carrers i places,etc. Especialment greu és el cas de l’exposició prolongada i continuada en el temps a les radiacions que emet el wi-fi a les escoles : s’estima que els nens estan un mínim de 6 hores al dia exposats a aquestes radiacions, 132 hores al mes, 1.188 hores a l’any ; sobren els comentaris…

 Tots els símptomes i patologies derivades de la utilització de la tecnologia wi-fi es poden evitar d’una forma molt senzilla  atès que existeixen altres tecnologies per connectar-se a Internet que no produeixen radiacions i que no suposen cap amenaça per la salud ; les alternatives serien o bé el cablejat estructurat o bé els sistemes basats en el cablejat elèctric ja existent.

Atès tot l’exposat i que les proves científiques demostren que una exposició prolongada i contínua en el temps a les radiacions que emet el wi-fi pot tenir efectes nocius en la salud,

S O L . L I C I T O

PRIMER.- Que l’Ajuntament de Castellbisbal aprovi una moció per instar al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya als efectes de declarar oficialment “zones blanques” lliures de contaminació electromagnètica per tecnologia wi-fi a totes les escoles de  Castellbisbal. 

SEGON.- Que per part de l’Ajuntament es retiri el wi-fi existent als següents edificis municipals: Biblioteca "Josep Mateu Miró", PIJ i Escola de Música.  

TERCER.- Que es faci una campanya ciutadana per fomentar un ús raonable dels telèfons mòbils, dels telèfons inhalàmbrics i de les alternatives al wi-fi.

Castellbisbal, 20 d’octubre de 2011


AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL
A l’atenció del departament de SALUT PÚBLICA

(ESCRIT PRESENTAT DAVANT DE L'AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL EL MES D'OCTUBRE DE 2011)

No hay comentarios:

Publicar un comentario