"PSICOMÈDICA"

"PSICOMÈDICA"

"LA FELICIDAD DEL CUERPO SE FUNDA EN LA SALUD; LA DEL ENTENDIMIENTO, EN EL SABER" Tales de Mileto

"LA FELICIDAD DEL CUERPO SE FUNDA EN LA SALUD; LA DEL ENTENDIMIENTO, EN EL SABER" Tales de Mileto
"Los pensamientos que elegimos pensar son los instrumentos para pintar el lienzo de nuestra vida"
Louise L. Hay
Este blog es únicamente informativo y de divulgación y cualquier consulta psicológica o médica debe hacerla directamente con un especialista.
Por tanto, usted acepta que el contenido del blog estará sujeto a su propia interpretación y uso.

martes, 17 de enero de 2012

"MORIR QUAN POTSER NO TOCA...PERÒ DESPRÉS D'INTENTAR-HO TOT PER PODER VIURE"



En resposta a l'article d'opinió publicat pel Sr. Quim Monzó en data 18 d'octubre d’enguany amb el títol "Morir cuando quizá no toca", vull manifestar el meu desacord per la forma despectiva que té de qualificar les teràpies alternatives contra el càncer com de "pèrdua de temps", "tonteries" i "mandangues" i donant a entendre que la única teràpia eficaç és el tractament mèdic convencional. Doncs bé, li puc dir que les actuals teràpies convencionals contra el càncer es troben molt lluny de ser satisfactòries avui en dia i només a Espanya es moren per aquesta malaltia prop de 100.000 persones a l'any. 

La medicina convencional compta amb 3 tractaments principals: cirurgia, quimioteràpia i radioteràpia. La cirurgia només és efectiva en una petita part de casos quan el tumor es pot eliminar i extirpar per sempre i no s'hagi estès per altres llocs de l'organisme. Pel que fa a la radioteràpia i la quimioteràpia, són procediments terapèutics que només funcionen en un petit percentatge de càncers (càncers de nens, leucèmies, limfomes, càncer de testicles i molts pocs altres), són molt citotòxics i maten a les cèl·lules canceroses però que també maten a les cèl.lules sanes provocant molts efectes secundaris i debilitant totalment el sistema immunitari, precisament el sistema que necessitem en la seva màxima plenitud per recuperar-se i lluitar contra la malaltia (curiosa paradoxa!); a més a més, les radiacions i la quimioteràpia poden ser també mutàgenes i cancerígenes amb el que ens trobem amb una altra paradoxa que per intentar curar un tipus de càncer, a l'hora de l'aplicació d'aquests tractaments es poden desenvolupar altres càncers independents o malalties molt greus que són conseqüència directa dels mateixos i que encara debiliten més als pacients, deixant-los molt incapacitats i exclusivament dependents d’una cura mèdica intensiva.
 Per tots els efectes secundaris que tenen les teràpies convencionals oncològiques i del fracàs global d'aquest tipus de tractaments, a mi no m'estranya gens que el Sr. Steve Jobs, una persona molt intel.ligent i sempre oberta a nous paradigmes, volgués prescindir d'entrada de la teràpia mèdica convencional del càncer i seguís uns altres tipus de teràpies que realment han demostrat ser útils i efectives en determinats casos de càncer com poden ser la homo-toxicologia, la teràpia foto-dinàmica, la medicina tradicional xinesa, la medicina quàntica, la medicina orto-molecular o la naturopatia entre moltes d’altres.. I aquestes teràpies complementàries (penso que és un nom molt més apropiat que no pas el de "teràpies alternatives") són efectives amb una probabilitat del 100% pel tractament del càncer? Doncs malauradament no però també ja he comentat que la teràpia convencional tampoc és efectiva en la major part dels casos. 

I dit tot això, quin seria el millor tractament contra el càncer? Doncs a la medicina s'hauria d'anar cap a la oncologia integradora en la que dins de la medicina convencional s'hi incorporessin les teràpies complementàries eliminant la quimioteràpia tal com avui  s'entén combinant fàrmacs més específics i molt menys tòxics amb remeis biològics i naturals per reforçar el nostre sistema immunitari, que és la base per lluitar contra qualsevol tipus de malaltia. Estic convençut que aquesta combinació intel.ligent de teràpies contribuiria a millorar notablement el tractament dels malalts de càncer. I de ben segur que el Sr. Steve Jobs  buscava aquesta medicina del futur  per superar la seva malaltia perquè per ell i per tots nosaltres, les portes de la saviesa i dels nous coneixements són sempre obertes... 

(CARTA ALS LECTORS NO PUBLICADA ENVIADA AL DIARI "LA VANGUARDIA" EL MES D'OCTUBRE DE 2011)

No hay comentarios:

Publicar un comentario